Rólam

Szia! Timi vagyok

Pszichológus

Szomatodráma szakember

Ultrarövid Terápiás konzulens

Kommunikációs szakember

Bemutatkozásom

Kiss B. Tímea vagyok, Debrecenben fogadok klienseket, mint pszichológus, Szomatodráma szakember és Ultrarövid terápiás konzulens.

Megmutatkozásom

Utazásom önmagam felé körülbelül 10 éve indult. A kezdeti bizonytalan lépések megtételéhez a gyermekkorom óta tartó asztmám segített hozzá. Érzékeny iránytűként vezetett az egyszerű, hiteles, gyengéd források felkutatásához.

Utazásom során számos kísérőm akadt. Tanulmányoztam a spirituális világképet, az emberi test finomenergetikai rendszerét, a hagyományos népi gyógyászatot, az alternatív gyógyászati módszereket.   Önismereti tanfolyamokon vettem részt és szinte faltam az önsegítő könyveket. A fenti módszerek rövidtávon mindig hatalmas élményt és energiát adtak, ugyanakkor egyfajta fura „lebegésben” is tartottak, és emeltek azok felé az önmagam megismerésével és szeretetével kapcsolatos dolgok, problémák, feladatok fölé, amelyekkel akkor még nem tudtam együtt lenni. Egy-egy módszer gyakorlása szinte mindig ugyanoda futott ki, az önmagam feletti „lebegés” egyre inkább akadályozott a hétköznapi teendőim elvégzésében. A következmény pedig újra bizonytalanság, tehetetlenség, önleértékelés lett, amelyet a hol erősödő, hol gyengülő asztmás időszakok csak tovább nehezítettek.

Sokszor elbizonytalanodtam, és a feladást fontolgattam, ám valamilyen belső erő továbbra is arra ösztönzött, hogy folytassam az utazást, a keresést. Így jutottam el életem egyik legmeghatározóbb mérföldkövéhez, a Szomatodráma „játékhoz”. Egyből megkedveltem, nem akart irányítani, csak a kísérőm szeretett volna lenni, azokban a helyzetekben, amelyekben be merek tekintgetni a belső világomba. Először értettem meg, hogy mit is jelent a mindent megmagyarázni és értelmezni akaró fej világából, biztonságosan alámerülni a szív, az érzelmek valóságába. Útközben egyre érzékenyebbé váltam a saját megoldásaimra és a tudatos jelenlétemre. Így találkoztam egy nagyszerű Utazóval, aki megmutatta számomra, hogy Életem Legfontosabb Kapcsolata, az önmagammal való kapcsolat, ott ahol épp most tartok, és abban amiben épp most vagyok. Érezni, együtt érezni, együtt létezni Önmagammal.

Amikor a kezdeti bizonytalan lépésekre gondolok, eszembe jut, hogy mekkora utat tettem már meg idáig, ahol most tartok. Minden egyes tapasztalat, tanítás, módszer, tanács, siker vagy kudarc szükséges volt ahhoz, hogy mára egyre inkább biztonságban érezzem magam gondolataim, érzelmeim, testi érzeteim társaságában. Hálás vagyok Mindenkinek, aki idáig elkísért. Nekik köszönhetem, hogy útitársként tudok tekinteni Belső Világomra, aki mostanra a leghitelesebb kísérőmmé vált Úton Önmagam felé.

Szemléletem

Hiszek abban, hogy minden változás csak önmagamon belülről indulhat ki. Ha változást szeretnék az életemben, a kapcsolataimban, a körülményeimben, akkor először saját magamat kell megismernem, elfogadnom. Magammal kell kapcsolatban maradnom ott, ahol épp tartok, amiben épp vagyok. Ez a mély, kapcsolódás az alapja mindennek, csakis ez a kapcsolódás képes elhozni a változást az életembe. Fontos, hogy a kapcsolódás ne csak a fejemben jöjjön létre, hanem tudatosuljon érzelmi, testérzeti és mozdulati szinteken is. Az önmagammal való őszinte, mély megtapasztalások vezetnek a változáshoz, a testi és lelki sebek gyógyulásához.

Hol tanultam?

Iskoláim

N

2002 Szegedi Tudományegyetem

Kommunikáció szakember

N

2012 Természetes Gyógymódok Szabadegyetem

Természetgyógyász

N

2015 Babes Bolyai Tudományegyetem

Pszichológia, Tanácsadás és Beavatkozás

Kérdés esetén, bátran fordulj hozzám!

 

info@kissbtimea.hu